Lencseleves kolbásszal

Hozzávalók

1 csipet só
1 evőkanál liszt
1 gerezd fokhagyma
1 darab paradicsom
1 fej vöröshagyma
1 csipet egész fekete bors
25 dkg lencse
1 kk pirospaprika
3 szelet kolbász

Leírás

Az olajon, megdinszteljük a kockákra vágott hagymát és a kolbászt. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a karikákra vágott sárgarépát, majd a lencsét. Megszórjuk liszttel és pirospaprikával, jól elkeverjük, majd apránként, folyamatos kevergetés mellett, felengedjük vízzel. Beletesszük a fehérrépát és a paradicsomot, majd késze főzzük. Az utolsó 2 percben, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet. Tejföllel tálaljuk.
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Powered by Jasper Roberts - Blog