Hozzávalók

5 dl víz
2 evőkanál cukor
3 evőkanál méz
1 csomag pudingpor
1 ízlés szerint menta (levél)
40 dkg gyümölcs (befőtt vegyesen)

Leírás

A vízbe belecsorgatjuk a mézet és addig kevergetjük, amíg a méz eloszlik. Felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről. Kevés vízzel simára és csomómentesre keverjük a pudingport, majd folyamatosan kevergetve, hozzáöntjük a mézes sziruphoz.. Visszatesszük a tűzre és addig melegítjük, amíg besűrűsödik. Megint lehúzzuk a tűzről, majd közvetlenül hozzáadjuk a megmosott, szükség szerint kimagozott, lecsepegtetett gyümölcsöket. Összekeverjük, megszórjuk a felaprított friss mentával és leturmixoljuk, végül lehűtjük. Lefedve, 2 órára tegyük a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. Tálaláskor, a hideg mézes-mentás gyümölcslevest tányérokra szedjük és friss mentával díszítjük.