Hozzávalók

1 csipet só
10 dkg spagetti
2 darab burgonya (csíkokra vágva)
1 csipet egész fekete bors
3 darab sárgarépa (csíkokra vágva + 2 db az alapléhez)
1 darab hagyma (csíkokra vágva)
2 darab cukkini (csíkokra vágva)
1 csipet bazsalikom
20 dkg paradicsompüré
1 csipet oregáno
2 darab fehérrépa (csíkokra vágva + 2 db az alapléhez)
1 darab karalábé (csíkokra vágva)
10 dkg bacon szalonna
1 kg csont

Leírás

A csontot sárgarépával, petrezselyemgyökérrel, 1,5 liter sós vízben, 2 órán át főzzük. A megtisztított zöldséget, kelkáposztát, burgonyát, zellert, karalábét metéltre vágjuk és zsírban megpároljuk. A füstölt szalonnát kockákra vágva, megpirítjuk a paradicsompürével. A csontlevest leszűrjük, beletesszük a párolt zöldséget, a pirított szalonnát, spagettit, majd 20 percig forraljuk. A reszelt sajtot, a tányérokba tálalt levesbe tesszük.