Hozzávalók

1 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál étolaj
2 darab sárgarépa
2 darab leveskocka (zöldségleves)
1 szál zeller
10 dkg gomba
10 dkg zöldborsó
1 darab fehérrépa
20 dkg zöldbab
50 dkg karfiol

Leírás

A hagymákat finomra aprítjuk, a zöldségeket felkarikázzuk, a gombát vékony szeletekre a zöldbabot darabokra vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük. Felforrósítjuk az olajat, megfonnyasztjuk benne a hagymát, az áttört fokhagymát, beleforgatjuk a sárgarépát, zellert, gombát és pirítjuk. Hozzáadjuk a leveskockákat, borsikafüvet,felöntjük 1,2l vízzel, felforraljuk. Hozzáadjuk a karfiolt, a zöldbabot, lefedjük, és mérsékelt tűzön puhára főzzük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A paprikát apró kockára, a zeller zöldet, és a snidlinget felaprítjuk és a kész leveshez keverjük.