Olasz zöldségleves 2

Hozzávalók

1 csipet só
1 marék spagetti
1 csipet egész fekete bors
2 darab sárgarépa (csíkokra vágva)
1 marék reszelt parmezán
1 darab cukkini (csíkokra vágva)
1 csipet majoranna
2 fej gomba (csíkokra vágva)
1 csipet oregáno
2 darab fehérrépa (csíkokra vágva)
1 darab zellergumó (csíkokra vágva)
1 szál póréhagyma (csíkokra vágva)
1 csomag bacon szalonna
1 fej brokkoli
5 darab bazsalikom levél
1 doboz paradicsomkonzerv
5 gerezd áttört fokhagyma

Leírás

A szalonnát apró kockára vágjuk és az olajon kezdjük pirítani. Közben elkezdünk zöldséget szeletelni. Ha pirulni kezd, rádobjuk a felszeletelt póréhagymát, fokhagymát, zellert, cukkinit, fehérrépát, sárgarépát, szárzellert, burgonyát, gombát, brokkolit, konzerv paradicsomot (ebben a sorrendben, mert így puhulnak) és a zöld fűszereket. Felöntjük az alaplével, majd hozzákeverjük a paradicsomlevet és még úgy 10 percig főzzük, majd a tésztát is beletesszük (ez néhány perc alatt megfő). Tálaláskor parmezán sajttal szórjuk meg.
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Powered by Jasper Roberts - Blog