Hozzávalók

1 mk só
1 evőkanál finomliszt
1 darab citrom (leve és reszelt héja)
3 dl tejszín
1 mk őrölt fahéj
3 szem szegfűszeg
1 dl rum
1 üveg meggybefőtt

Leírás

A meggybefőtt levét leöntjük. A levet leveses fazékba öntjük és vízzel 8 dl-re egészítjük ki. Beleszórjuk a sót, a szegfűszeget, a fahéjat és a reszelt citromhéjat és legalább 10 percig kis lángon forraljuk. Közben a lisztet 2 dl tejszínnel simára keverjük, majd behabarjuk a forrásban lévő levet. Citromlével ízesítjük, majd jól kiforraljuk és utána átszűrjük. Ezután beleöntjük a kimagozott meggyet és még egyet forralunk rajta. Ha kihűlt, befedve tesszük a hűtőszekrénybe. Közvetlenül tálalás előtt átforrósítjuk és a rumot is beleöntjük. A megmaradt tejszínből cukor nélkül jó kemény habot verünk, amit a csészében tálalt forró leves tetejére kanalazunk és 1-1 szem meggyel díszítjük.