Hozzávalók

1 csipet só
3 darab paradicsom
1 fej vöröshagyma
1 darab burgonya
2 evőkanál étolaj
5 szem egész fekete bors
2 darab sárgarépa
2 darab babérlevél
1 darab fehérrépa
1 darab zellergumó (kicsi)
60 dkg marhahús (marhalábszár)
60 dkg marhacsont

Leírás

A húst a hártyáitól megszabadítjuk, majd kisebb kockákra vágjuk. A csontot folyó vízzel lemossuk. A zöldségeket megtisztítjuk, szintén kisebb kockákra vágjuk, a konzerveket lecsepegtetjük. Egy nagy fazékban felforrósítjuk az olajat és a húst barnára pirítjuk benne, majd 2,5 liter vízzel felengedjük és hozzátesszük a csontot, a babérlevelet, a borsot meg a hagymát és a zöldségeket. Lefedve, kis lángon, 2 órán át főzzük. Utána a csontot kivesszük, a leves tetején lévő habot és zsírt óvatosan leszedjük. A levest átszűrjük és külön kifőtt tésztával tálaljuk.