Hozzávalók

1 fej vöröshagyma
1 tk étolaj
1 darab sárgarépa
1 szál hagyma
2 darab szegfűszeg
2 darab babérlevél
1 tk ételízesítő
1 darab zellergumó
250 g marhahús (hátszín)
3 szem egész fekete bors (őrölt)

Leírás

A megmosott húst tegyük egy lábosba és öntsük fel, 600 ml hideg vízzel. Sózzuk meg, adjuk hozzá a megpucolt egész hagymát, a babérlevelet, a borsot és a szegfűszeget, forraljuk fel, majd kis lángon főzzük, kb. 90 percig. Ha igényli, öntsünk meg hozzá egy kevés vizet. A kész levest szűrjük le. A zellert, a sárgarépát és az újhagymát pucoljuk meg, majd az összes zöldséget szeleteljük finomra és pirítsuk meg, a serpenyőben felhevített olajon. Ha kész, ezt is adjuk a leveshez, majd főzzük azt újabb 10 percig. Utána még egyszer sózzuk meg, szórjuk meg az ételízesítővel és tálaljuk.