Hozzávalók

2 evőkanál liszt
1,5 dl tejföl
1 gerezd fokhagyma
1 darab paradicsom
1 fej vöröshagyma
1 szál sárgarépa
2 evőkanál zsír
12 dkg virsli
1 szál fehérrépa
2 darab zöldpaprika
30 dkg füstölt csülök
12 dkg szárazbab

Leírás

Először a babot beáztatjuk vízben, és egy éjszakát állni hagyjuk. A csülköt feltesszük főni, közben megtisztítjuk a zöldségeket, majd feldaraboljuk. Az apróra vágott hagymával együtt, zsiradékon megpirítjuk, majd kis vízzel felöntve, puhára pároljuk. Ezután a babot, levél együtt hozzáöntjük. Füstölt húslével hígítjuk. Belerakjuk a felkarikázott zöldpaprikát, paradicsomot és a zúzott fokhagymát. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Közben kisütjük a kolbász zsírját, paprikás rántást csinálunk belőle, majd beleszórjuk a felaprított petrezselyemzöldet. Ha a bab megfőtt, berántjuk, és tejföllel besűrítjük. Virslidarabokat és csipetkét főzünk bele. A levest tányérba merjük, a csülökkel együtt. Forrón tálaljuk.