Paradicsomleves répával

Hozzávalók

1 gerezd fokhagyma
1 kg paradicsom
1 evőkanál olívaolaj (hidegen sajtolt)
1 fej vöröshagyma
1 szál sárgarépa
2 darab babérlevél
3 darab zeller (szár)

Leírás

A zöldségeket felaprítjuk, majd egy nagy lábasba töltjük. Hozzáadjuk az aprított fokhagymát, olívaolajat, babérlevelet, sót, borsot. Alacsony hőmérsékleten, fedő alatt, kb. 1 órán át rotyogtatjuk, néha-néha azért megkeverjük meg, hogy ne ragadjon a lábas aljára a paradicsom! Ne adjunk hozzá extra vizet, ugyanis a paradicsomban van elég folyadék! Amikor a zöldségek teljesen megpuhultak, levesszük tűzhelyről a lábast és botturmix segítségével sűrű pürévé dolgozzuk a levest. Át is lehet szűrni, hogy selymesebb legyen a leves, de nem muszáj.
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Powered by Jasper Roberts - Blog