Paradicsomos paszuly krémleves

Hozzávalók


1 kh só
4 kanál tejföl
1 doboz paradicsom (850 ml)
400 g burgonya
2 kanál vaj (zöldfűszeres)
1 dl tejszín
1 fej hagyma
2 ág bazsalikom
2 evőkanál paradicsompüré
oregáno (vagy1 kiskanál szárított)
300 g zöldbab
500 ml alaplé (csontlé)

Leírás


A burgonyát meghámozzuk és kockára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk ás apróra vágjuk. A babot megmossuk és egyenesre felvágjuk. Az oregánó leveleket leszedjük a száráról, megmossuk és apróra vágjuk. A paradicsomot apróra vágjuk, a párol zöldségekhez adjuk a lével együtt és lefedve kb. 25 percig főzzük. Utána sózzuk, borsozzuk és egy kis cukrot is adunk hozzá. A bazsalikomot apróra vágjuk és minden tányérba teszünk belőle ízlés szerint, rátöltjük a levest és tejfölt teszünk hozzá. Az egészet alaposan leturmixoljuk és átszűrjük,tejszínnel és paradicsompürével elkeverjük.
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Powered by Jasper Roberts - Blog