Hozzávalók

5 dl tej
2 evőkanál finomliszt
2 dl tejföl
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál vaj
2 darab leveskocka
1 csokor petrezselyem

Leírás

A petrezselyemgyökeret megtisztítjuk, megmossuk és kis darabokra vágjuk. A zsiradékot lábosba tesszük, habzásig melegítjük, majd rárakjuk a finomra vágott vöröshagymát meg a zöldséget. Kevergetve kissé átpirítjuk és néhány percig befedve pároljuk. Ezután ráöntünk 1/2 liter vizet és beletesszük a húsleveskockákat és a borsot. Fedő alatt puhára főzzük. Közben a tejet és a lisztet turmixgépbe öntjük, ezután hozzáadjuk a leszűrt, puha petrezselyemgyökeret. Addig keverjük, amíg egészen pépessé nem válik. Ekkor a tejfölt hozzáadjuk és ismét összekeverjük. Végül az egészet beleöntjük a petrezselyem főzőlevébe és kevergetve jól kiforraljuk. Tálalás előtt belekeverjük a finomra vágott petrezselyemzöldet.