Hozzávalók

1 csipet só
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 darab burgonya (kb.15 dkg)
1 csipet egész fekete bors
2 szál sárgarépa
2 evőkanál petrezselyem (aprított)
1 evőkanál pirospaprika
1 szál póréhagyma
5 dl zöldségleves
1 konzerv bab (sárgahüvelyű)

Leírás

A póréhagymát vékonyan felszeleteljük.A fokhagymát felaprítjuk, a burgonyát megpucoljuk, majd kockákra vágjuk. A babot vízzel átmossuk, lecsurgatjuk. Az olajat felmelegítjük, a póréhagymát és fokhagymát, kb. 5 percig megpuhítjuk. Rászórjuk a kockára vágott répát, majd a pirospaprikát. Hozzáadjuk a burgonyát, babot, majd felöntjük a forró levessel. Felforraljuk, majd fedő alatt, alacsony hőmérsékleten, 20 percig főzzük.