Brokkoli krémleves 5

Hozzávalók

1 csipet só
1 gerezd fokhagyma
1 kevés olívaolaj
1 csipet egész fekete bors
1 szál újhagyma
2 dl tejszín
1 fej brokkoli

Leírás

Ez egy nagyon egyszerű leves, de annál finomabb. Lábasban vizet forralunk, majd ha felforrt, beletesszük a brokkoli rózsákat és megsózzuk (én még a kissé megtisztított szárát is beleteszem). Kb. 5 perc elteltével, a brokkolit szűrőlapáttal kiemelem, majd a vizet és a brokkolit félrerakom. A lényeg, hogy a brokkoli ne főjön szét, ropogós és szép, üde, zöld maradjon. Egy másik lábasban, kicsi olívaolajon, megdinsztelem a karikára vágott újhagymát és a fokhagymát, majd rádobom a brokkolit. A félretett főzőlé egy részével felengedem, majd botmixerrel, krémes állagúra mixelem. Annyi vizet kell hozzáadni, hogy egy kellemes, sűrű levest kapjunk. Utánaízesítem sóval és borssal. Tejszínnel dúsítom.
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Powered by Jasper Roberts - Blog