Hozzávalók

1 gerezd fokhagyma
35 dkg burgonya
1 darab babérlevél
1 darab zeller (szár)
1 szál póréhagyma
1 l zöldségleves
35 dkg brokkoli

Leírás

A krumplit hámozzuk meg és vágjuk fel kockákra. A brokkoli szárát vágjuk le, a rózsákat tegyük félre. A zellerszárat és a póréhagymát vágjuk fel karikákra, a fokhagymát apró darabokra. A zöldséglevesben forraljuk fel a póréhagyma-, zellerszár-, krumplidarabokat a fokhagymával, brokkoliszárral és babérlevéllel. Fedő alatt, takarékon, 15 percig főzzük tovább. Adjuk hozzá a brokkoliszirmokat, forraljuk fel megint, majd 5 percig, fedő alatt, főzzük puhára. Vegyük le a tűzhelyről a levest, dobjuk el a babérlevelet, majd robotgéppel dolgozzuk el, krémessé. Tálalás előtt borsozzuk.