Hozzávalók

1 csipet só
2 dl tejföl
2 darab uborka
1 evőkanál vaj
1 csipet egész fekete bors
1 fej hagyma
15 dkg csemegeuborka
1 csipet kapor
5 dl erőleves

Leírás

A meghámozott és megmosott, fürtös uborkát hosszában félbevágjuk. Magjait kikaparjuk, húsát apró kockákra vágjuk. A csemegeuborkát lecsöpögtetjük és felaprítjuk. A megtisztított vöröshagymát ugyancsak apró kockákra vágjuk. A kétféle uborkát és a vöröshagymát a forró vajon, kb. 5 percig pároljuk. Felöntjük az erőleveslével, majd további kb. 5 percig főzzük. Botmixerrel összeturmixoljuk, végül tejföllel ízesítjük. A megmosott kaprot lerázzuk. Keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit felaprítjuk és a levesbe keverjük. Sózzuk, borsozzuk. Az uborkalevest a félretett kaporral és apró kockákra vágott citrommal díszítve kínáljuk.