Hozzávalók

1 csipet só
1 evőkanál dijoni mustár fehérborral
1 fej hagyma
1 csipet kakukkfű
1 darab babérlevél
1 pár zeller
1 fej karfiol
1 csipet snidling
1 l alaplé

Leírás

Az apróra vágott hagymát és a felszeletelt zellerszárakat vajon, néhány percig pároljuk. Hozzáadjuk a rózsáira szedett karfiolt, a babérleveleket, a kakukkfüvet, mustárt és felöntjük a csirke alaplével. Felforraljuk és alacsonyabbra véve a lángot, addig főzzük, míg a karfiol megpuhul. Botmixer segítségével pépesítjük, hozzáadjuk a tejfölt, majd sóval és borssal ízesítjük. Végül újra felforraljuk a levest, majd azonnal tálaljuk: Tányérokba merjük és levesgyönggyel tálaljuk. Keverhetünk bele, finomra vágott snidlinget.