Hozzávalók

2 evőkanál liszt
2 l víz
1 dl tejföl
1 fej vöröshagyma
2 szem burgonya
2 evőkanál étolaj
1 kk pirospaprika
15 dkg karfiol
1 szál Katica tortabevonó

Leírás

A vöröshagymát lereszeljük, a karfiol apró rózsákra szedjük, a zöldségeket karikára vágjuk, a krumplit apró kockára vágjuk, olajon kevés vízzel megpároljuk Ha a zöldségek megpuhultak hozzá adunk 1ek lisztet, és a pirospaprikát, hozzá adjuk a zöld petrezselymet és felengedjük 2 l vízzel. Megvárjuk, még felforr. Majd a tejföl elkeverjük csomómentesen a lisztel és a leveshez adjuk. Ha még egyet forrt tálalhatjuk az előre kifőzött levesbetéttel. Ízletes laktató levest kapunk Megjegyzés : én a levestésztát mindig külön főzöm ki, hogy elálljon a levesem. Mert ha másnapra is marad akkor a levestésztától megsavanyodhat.