Hozzávalók

1 csipet só
1 csipet egész fekete bors
1 darab sárgarépa
1 csipet ecet
1 dl tejszín
1 csipet dijoni mustár fehérborral
1 darab hagyma
1 pohár 20%-os tejföl
2 darab babérlevél
20 dkg lencse
1 kk pirospaprika
3 evőkanál átszitált liszt

Leírás

A lencsét, pár órára beáztatjuk. Áztatás után, hideg vízbe, a meghámozott, egészbe hagyott hagymákkal, felaprított sárgarépával, sóval és babérlevéllel odatesszük főni. Lisztből és tejfölből habarást készítünk, amit zúzott fokhagymával, őrölt borssal és paprikával ízesítünk. Mikor a lencse megpuhul, ezzel sűrűsítjük be a levest. Összeforraljuk, majd a mustárral, ecettel, cukorral elvégezzük az utóízesítést. Leturmixoljuk és tejszínnel dúsítjuk. Baconchipssel tálaljuk.