Hozzávalók

1 csipet só
1 darab friss tojás
1 evőkanál liszt
2 dl tejföl
10 dkg burgonya
1 csipet egész fekete bors
15 dkg sárgarépa
1 darab citrom
1 fej hagyma
1 csipet tárkony
15 dkg zeller
1 csipet ételízesítő
30 dkg darált hús

Leírás

A hagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk. Folyamatos kevergetés közben, megszórjuk egy kis fűszerpaprikával. Vigyázunk, hogy meg ne égjen, majd egy kis vízzel felöntjük. A zöldségeket kockára vágjuk és a lepirított hagymán, picit pároljuk őket, majd felöntjük, körülbelül 1 liter vízzel. Öt perc forrás után, a burgonyát is beletesszük. Kevés cukorral és sóval ízesítjük. A darált húst tojással, vágott petrezselyemmel, sóval, borssal összekeverjük. Apró gombócokat formázunk a masszából, majd félretesszük. Amikor félig megfőttek a zöldségek a levesben, akkor adjuk hozzá a húsgombócokat és készre főzzük őket. Citromlével beállítjuk az ízét. A tejfölt liszttel és kevés vízzel csomómentesre keverjük, majd a leveshez adjuk és besűrítjük. Végül, megszórjuk tárkonnyal.