Hozzávalók

1 csipet só
4 dkg liszt
2 dl tejföl
3 gerezd fokhagyma
20 dkg sajt
4 dkg vaj
1 darab húsleveskocka
1 csipet egész fekete bors
2 darab tojás sárgája
2 dl fehérbor (száraz)
2 darab kifli

Leírás

A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, 8 dl hideg vízzel és a száraz fehér borral felengedjük. Habverővel simára keverjük, majd beletesszük a húsleveskockát. Apróra vágott, vagy reszelt fokhagymával, őrölt borssal, sóval ízesítjük és 8-10 percig gyenge tűzön forraljuk. Keverőtálba tesszük a tejfölt, 10 dkg reszelt sajtot és a tojássárgáját. Jól összedolgozzuk és egy levesestálba öntjük. Állandó keverés mellett rámerjük az elkészült, forró levest.A kiflikarikákat bedörzsöljük fokhagymával, megszórjuk reszelt sajttal és a sütőben megpirítjuk. A leves mellé kínáljuk.