Hozzávalók

1 csipet só
1 tk liszt
1 dl tej
1 fej vöröshagyma (kis fej)
3 evőkanál étolaj
1 csipet egész fekete bors
2 darab leveskocka
4 evőkanál rizs
1 pohár 20%-os tejföl
1 csokor petrezselyem
50 dkg vegyes zöldség

Leírás

A zöldséget megtisztítjuk és felaprítjuk. A vöröshagymát, hámozás után finomra aprítjuk, a megmosott petrezselyemzöldet apróra vágjuk, a rizst megmossuk és leszűrjük. Leveses fazékban felforrósítjuk az olajat és üvegesre pirítjuk rajta a hagymát. Azonnal ráöntünk 2 evőkanál vizet és visszatesszük a tűzre. Felforraljuk, ezt követően a zöldséget és a rizst is rátéve, kissé megpirítjuk. Ezután, felöntjük bő egyliternyi vízzel és beletesszük a húsleveskockákat. Kb. 15 percig főzzük, végül a liszttel simára kevert tejjel behabarjuk. Kiforraljuk és megkóstolva, még kevés sóval ízesítjük. Beleszórjuk a petrezselyemzöldet és a tűzről lehúzva, még 10 percig, befedve hagyjuk állni. Végül, tejföllel gazdagítjuk.