Hozzávalók:
3 diónyi zsír
6 ek cukor
1 csipet só
4 dl víz
1 kg savanyú káposzta

Elkészítés:
1, a káposztát kevés vízben 1-szer kimosom és jól kinyomkodom belőle a vizet.
2, a zsírt egy lábasban felolvasztom,
3, beleteszem a cukrot, és aranybarnára karamellízálom.
4, ráteszem a kinyomkodott káposztát,a csipet sót, a 4dl vizet és összeforgatom.
5, kb 35 percig fedő alatt párolom, majd utána fedő nélkül gyakran megkeverve addig párolom míg az összes vizet el nem forrja. Mire elforrja a vizet addigra pont megpuhul, és enyhén aranybarna színezetet kap a káposzta.

Tanácsok:
Ha kevésnek találod a 4 dl vizet nyugodtan pótolhatod 1-2 dl-el, mert utána ugyis elforralod a végén.Nagyon finom lesz a végeredmény,tálalhatod bármilyen natúr sültekhez, vagy rántott húshoz, vagy akár disznótoros mellé is.

Elkészítési idő: 60 perc
Kalóriatartalom: van kcal
Szénhidráttartalom: van gramm
Zsírtartalom: van gramm