Mostanában gyakran van itthon szilva, így kézenfekvő, hogy a hétvégi süti is szilvás legyen. Ezt a receptet már kipróbáltam almával és jó kis receptnek bizonyult. A Szalay Könyvek sorozatából való. Köszönet érte.
Hozzávalók / 6 adag

4 db tojás
25 dkg cukor
1 dl tej
1 dl napraforgó olaj
1 csomag sütőpor
25 dkg finomliszt
5 közepes db szilva (ízlés szerint)
1 teáskanál porcukor (ízlés szerint)

Elkészítés

A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, beleöntjük a tejet, az olajat és a sütőporos lisztet. Végül a tojsfehérjéből felvert habot is belekeverjük.
Kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük a masszát. A megtisztított, kimagozott szilvát szorosan egymás mellé sorakoztatjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra és a tepsit betesszük. Kb. 35 percig sütjük. Ha nagyon barnul a teteje, takarjuk le sütőpapírral. Tűpróba szükséges lehet.
Kihűlés után porcukrozhatjuk, és kockára vágjuk.