Vendégeknek készítettem kínáláshoz linzereket. Ez egy teljesen hagyományos linzer. Saját őszibaracklekvárt használtam.
Hozzávalók / 6 adag

30 dkg finomliszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 db tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
0.5 citromból nyert citromhéj (lereszelt)
3 ek lekvár/ dzsem
1 ek porcukor (a tetejére)

Elkészítés

A hideg margarint elmorzsoljuk a lisztttel, majd a többi hozzávalót is gyorsan belegyúrjuk.

Fóliába csomagolva, fél órára hűtőbe tesszük.
A tésztát lisztezett felületen kb. 3 mm-esre nyújtjuk, és kiszaggatjuk, egy teli, egy lyukas formával.
A formákat a sütőpapírral bélelt sütőbe sorakoztatjuk, és a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.
Tepsiben hagyjuk kihűlni, majd lekvárral megkenve összeragasztjuk. Lehet porcukrozni is a végén.