Kényeztessük magunkat vasárnap reggel egy szuperegészséges, epres amerikai palacsintával! 
Hozzávalók / 1 adag

Palacsinta
0.4 bögre teljes kiőrlésű zabliszt
1 ek erythritol
0.5 citromból nyert citromhéj
0.5 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
1 dl sovány tej
2 ek joghurt
1 db tojásfehérje
1 ek citromlé
0.5 kávéskanál vanília kivonat
1 teáskanál olívaolaj
1 ek chiamag

Eper öntet
150 g eper
1 ek citromlé
1 ek erythritol


Elkészítés

Palacsinta
Kimérjük a tejet, belekanalazunk 2-3 kanál natúr joghurtot és egy evőkanál citromlevet. Félretesszük pár percre.
Egy tálban összekeverjük a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a sót.
A joghurtos tejhez hozzáadjuk a tojásfehérjét, az erytritolt és a vanília aromát, majd kézi botmixerrel összekeverjük.
Lereszeljük a citromhéjat, és hozzáadjuk a folyékony Hozzávalókhoz. (Én általában krumplihámozóval szoktam levágni a citromhéjat, és botmixerrel összeaprítani a folyékony Hozzávalókkal, ami sokkal gyorsabb.)
A lisztre ráöntjük a tejes keveréket, és eldolgozzuk.
Beleszórunk a tésztába 2 evőkanál chia magot és 1 teáskanál olívaolajat.
Felmelegítünk egy serpenyőt egy csepp olívaolajjal.
Kb. fél merőkanálnyi palacsintatésztát merünk a serpenyő közepébe, elterítjük a serpenyő forgatásával. Nekem kicsit nagyobb, mint tenyér méretű, 6-7 cm átmérőjű palacsinták működnek - ezeket még könnyen meg lehet fordítani. 1-2 percig sütjük, míg buborékok jelennek meg rajta - ekkor megfordítjuk, és a másik oldalát is 1-2 percig sütjük.
A palacsintákat egymásra pakoljuk, közéjük tetszés szerint kanalazunk picit az epres szószból. A maradék szószt ráöntjük a palacsinta halom tetejére. Azonnal, melegen fogyasztjuk. :)
Eper öntet
Míg sülnek a palacsinták, egy kis lábasban összekeverjük az epret, citromlevet, erytritolt és pár csepp vizet. Közepes tűzön kb. 5 percig főzzük.