Csatlakozz hozzánk

Friss receptek

Hirdetés

Extra vékony zabpalacsinta recept

Csak ketten vagyunk, csak egy étkezéshez akartam csinálni palacsintát, és nem akartam a tűzhely mellett állni órákat. Szóval ez 8 db palacsinta lett. Nem bírtuk megenni, maradt még kettő reggelire :-) Annyira nagyon finom lett. Titok: ne sajnáljuk a sót és a vaníliát :-)
Hozzávalók / 2 adag

1 db tojás
1.5 ek xilit
1 kávéskanál vanília kivonat
0.5 citromból nyert citromhéj
1 kk szódabikarbóna (vagy sütőpor)
1 kk só
100 g zabliszt
100 ml sovány tej
1 ek olívaolaj
100 ml ásványvíz (állás után még legalább 1 dl)


Elkészítés

A tojást, a cukrot, a vaníliát, a citromhéját elkeverjük jól, és hozzáöntjük a szódabikarbónával és sóval elkevert zabliszthez. (Ha nem teszünk bele citromhéját, akkor sütőport használjunk.)
Összekeverjük, és hozzáöntjük a tejet.
Utána hozzáadjuk az olajat, majd szépen lassan adagoljuk az ásványvizet, és kevergetjük, amíg szép, sima tésztát nem kapunk.
A bekevert palacsintatésztát betesszük a hűtőbe egy órára vagy egy éjszakára, vagy ha sietünk, 20 percre.
Miután kivesszük a hűtőből, hígítani kell ásványvízzel a tésztát, amíg elérjük a folyósabb állagot, mert a zabliszt miatt be fog sűrűsödni.
Forró teflonserpenyőben sütjük ki. Az első palacsintához tettem egy kis olajat, de szerintem felesleges volt.

Nincsenek megjegyzések