Puliszka palacsinta formájában, indiai fűszerezéssel. Finom csak így magában vagy egy kis sült hús mellé. Amúgy zöld chutney-t ajánlottak hozzá, de az jóformán korianderből áll, én meg olyan töményen nem szeretem.
Hozzávalók / 4 adag

a palacsintához
10 dkg csicseriborsóliszt
375 ml víz
0.5 teáskanál só
2 ek olívaolaj
0.5 kis fej vöröshagyma (finomra vágva)
1 ek gyömbér (frissen reszelt)
1 db jalapeño (finomra vágva)
3 gerezd fokhagyma (finomra vágva)
2 ek kókuszreszelék
0.25 teáskanál római kömény
0.25 teáskanál őrölt koriander
2 ek koriander (friss levél)
1 ek lenmag (ledarálva, nem lenmagliszt)
3 ek víz

a sütéshez
2 ek ghee (1 tk minden palacsintához, ez kb. 2 ek)

Elkészítés

a palacsintához
A lisztet keverjük el a vízzel, takarjuk le konyharuhával, és hagyjuk állni egy éjszaka szobahőmérsékleten.
Másnap reggel adjuk hozzá a sót, olívaolajat, hagymát, gyömbért, a csípős paprikát, fokhagymát, kókuszreszeléket, az őrölt romai köményt, az őrölt koriandert, meg a felaprított friss koriander levelet.
A darált lenmagot keverjük össze a 3 ek vízzel, hagyjuk állni 5 percig, és öntsük hozzá a palacsintatésztához.
a sütéshez
Egy serpenyőt hevítsünk fel nagy lángon, majd tekerjük le közepesre, rakjunk bele 0.5 tk ghee-t. Öntsünk bele egy merőkanálnyi tésztát, hagyjuk elterülni, ilyen fura amöba alakja lesz.
Süssük kb. 3 percig, a tetején amikor látjuk, hogy teljesen száraz, akkor már jó lesz. A széle már sokkal hamarabb megpirul, szóval azzal ne foglalkozzunk.
Egy nagy fordító lapáttal nyúljunk alá, és minden oldalról lazítsuk fel a palacsintát, és fordítsuk meg. A másik oldalnak is kb. 3 perc kell, hogy megsüljön. Dobjunk mellé 0.5 tk ghee-t, és forgassuk körbe a palacsinta körül, hogy minden oldalról alá tudjon folyni a zsiradék. Késsel vagy fakanállal ne próbáljuk fordítani, mert nagyon könnyen szakad, én úgy jártam.
9 darab lesz ebből az adagból.