Egy volt munkahelyemen tanultam.
Hozzávalók / 5 adag

A mákkrémhez
50 dkg mák (darált)
1 közepes db narancs
1 db citrom
1 l tej
200 ml habtejszín
25 dkg cukor

A szilvamártáshoz
2 dl édes vörösbor
20 dkg szilva (lehet mirelit is)
2 csipet fahéj (őrölt)
2 púpozott ek cukor
2 evőkanál étkezési keményítő

A palacsintához
25 dkg finomliszt
2 db tojás
1 dl napraforgó olaj
1 l tej
2 dl víz
1 késhegynyi só
2 csomag vaníliás cukor


Elkészítés

mákkrém
A tejet a tejszínnel forraljuk, ízesítjük cukorral, reszelt citrom héjjal, naranccsal. A narancs levét is belenyomkodjuk. Hozzáadjuk a darált mákot, habverővel simára keverjük, és ha besűrűsödött, akkor félretesszük.
szilvamártás
A szilvát megpároljuk a vörösborban. Ízesítjük fahéjjal, cukorral, a végén keményítővel kikevert kis vízzel besűrítjük.
palacsinta
Az alapanyagokból összekevert tésztából palacsintákat sütünk.
Eképpen tekerjük fel a palacsintát: megkenjük a krémmel a palacsintát, majd ráhelyezünk még egy palacsintát Szintén megkenjük, és aztán tekerjük fel, srégen darabokra vágjuk, és a mártásra helyezzük, vanília fagyival tálaljuk.