Mákosat kívántam, de valami különlegeset. Így találtam a neten ezt a recit, csak egy picit változtattam rajta. Nagyon fincsi lett. 
Hozzávalók / 6 adag

A palacsintához
200 g finomliszt
3 db nagyobb tojás
30 g vaníliás cukor
2 csipet só
400 ml hideg tej
60 g olvasztott vaj
9 teáskanál napraforgó olaj

A töltelékhez
20 dkg mák (darált)
20 dkg cukor
1 tk fahéj
1 citromból nyert citromhéj (reszelve)
1 citromból nyert citromlé
2 dl tej
25 dkg magozott meggybefőtt (lecsepegtetve)


Elkészítés

A cukrot a tejjel felforraljuk, majd beletesszük a mákot, fahéjat, ciromhéjat és levet, 2 percig főzzük.
Lezárjuk a tüzet, és beletesszük a lecsepegtetett meggyet.
Összekeverjük, és hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd megtöltjük vele a kisütött palacsintákat. Kb. 1 ek töltelék kell egy palacsintába.
Négybe hajtjuk, porcukorral megszórjuk, és megesszük.