A Facebookon osztotta meg valaki, a csak banánt és tojást tartalmazó receptet. Az egyik ismerősöm azonnal megcsinálta, és nekik banános tojásrántotta ízű lett:). Ezt elkerülendő én változtattam kicsit a recepten. Minimális szénhidráttartalom és gluténmentes!
Hozzávalók / 1 adag

1 közepes db banán
2 db tojás (közepes)
0.5 evőkanál burgonyakeményítő (1 púpos teáskanál)
1 dl tej (kb.)
1 kávéskanál fahéj (kihagyható)

Elkészítés

A banánt turmixoljuk jó habosra.
A tojásokat gépi habverővel verjük fel jó habosra.
A tojásokba öntsük bele a többi hozzávalót, és keverjük még egy kicsit.
Olajozzuk minimálisan a serpenyőt melegítés közben. Tegyünk bele kb. annyi masszát, hogy egy amerikai palacsinta nagyságú legyen a végeredmény. Érdemes kicsit elegyengetni, mert ha vastag, nem sül át olyan jól. A tojástól és a keményítőtől habos magasnak tűnik, de megfordítva veszít vastagságából.
A végeredmény: egy légiesen könnyű, lyukacsos, nem hizlaló, mennyei édesség. Nekem semmi nem kell már hozzá. :) Ebből a mennyiségből kb. 10 db 10 cm átmérőjű palacsinta lesz.