Csatlakozz hozzánk

Friss receptek

Hirdetés

Rakott túrós palacsinta Katrin konyhájából recept

Túrós palacsinta másképpen...
Hozzávalók / 6 adag

A palacsintatészta Elkészítése, megsütése
50 dkg finomliszt
2 db tojás
4 dl tej
3 dl szódavíz (szénsavas ásványvíz is jó)
1 csipet cukor
1 csipet só

A palalcsinták megtöltése és megsütése
20 dkg tehéntúró
1 ek cukor
35 dkg sárgabaracklekvár (fél üveg)
1 közepes db narancs (díszítéshez)

Elkészítés

A palacsintatészta Elkészítése, megsütése
A lisztből, tejből, tojásból és szódavízből, csipetnyi cukor és só hozzáadásával palacsintákat sütünk.
Ha megsültek, egy nagyobb tányérra rétegezzük a palacsintákat.
A palalcsinták megtöltése és megsütése
A túrót összekeverjük a cukorral.
Ezután nagyobb lapos tányéron rétegezzük: 1 palacsinta, ezt megkenjük a túróval, majd megint 1 palacsinta, ezt baracklekvárral kenjük meg, erre megint palacsinta jön, ezt ismét túróval töltjük meg, és megint jön a palacsinta, stb... Addig ismételjük, amíg a palacsinták, a túró és a lekvár el nem fogynak.
Úgy csináljuk, hogy a tetejére túrótöltelék jusson. Ezt narancs karikákkal díszítjük, és előmelegített sütőbe tesszük kb. 15 percre.
Ha már kicsit kezd pirulni a teteje, akkor kivesszük a sütőből, és ha kihűlt, máris szeletelhető.

Nincsenek megjegyzések