Csokoládészósszal, tejszínnel vagy csak egyszerűen porcukorral megszórva, és gyümölccsel. 
Hozzávalók / 6 adag

200 g vaj
200 g cukor
2 csomag vaníliás cukor
5 db tojás
500 g tehéntúró (10% zsírtartalom)
450 g finomliszt
1 csipet só
1 csomag sütőpor
250 ml ásványvíz


Elkészítés

A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral, kézi mixerrel habosra kavarjuk. Egymás után hozzákeverjük a tojásokat és a túrót.
A lisztet elkeverjük a sóval és sütőporral.
A lisztes keveréket adagonként a vajas-tojásos masszához keverjük, mikor túl sűrű, keverünk hozzá vizet is.
A gofrisütőt felforrósítjuk, kevés olajjal megkenjük, és a waffeleket adagonként arany sárgára sütjük.