Egyszer már készítettem ilyen jégcukros változatot egy másik recept alapján, finom is volt, mégsem hasonlítható ehhez a Maci Waffel-hez:)
Hozzávalók / 4 adag

1 dl tej
5 dkg friss élesztő
10 dkg cukor
2 db tojás
25 dkg vaj
1 csipet só
50 dkg finomliszt
1 kk fahéj
1 tk citromhéj
25 dkg jégcukor

Elkészítés

1 dl langyos tejben elkeverek egy evőkanálnyi kristálycukrot, majd felfuttatok benne egy kocka friss élesztőt.
A tojást habosra keverem a maradék 4 evőkanálnyi cukorral. Hozzáadom a puha vajat, a sót és az élesztős tejet. Végül a lisztet, fahéjat és a reszelt citromhéjat. Kézi mixer dagasztókarral jól összedolgozom.
Langyos helyen, letakarva 1 órát kelesztem.
12 részre osztom. Minden cipóba gyúrok egy csapott evőkanálnyi jégcukrot, a maradékot egy mélytányérba szórom és meghempergetem benne a tésztaadagokat.
15 percet pihentetem.
A még hideg waffelsütőt ecset segítségével kikenem olvasztott vajjal, majd felforrósítom. Kb. 3-4 perc alatt aranybarnára sütöm benne az ostyákat.
Forrón tálalom...friss gyümölccsel és sok-sok tejszínhabbal :P