Vasárnap délutáni finomság egy kis extrával. :)
Hozzávalók / 2 adag

10 dkg kukoricapehely
15 dkg zabpehely
2 csipet himalája só
4 ek kókuszreszelék (két marék)
30 g fehérjepor (Bourbon vanília)
2 db tojás
3 dl tej
2 dl ásványvíz (2-3 dl)
1 ek olívaolaj

Elkészítés

A zab- és a kukoricapelyhet lisztté daráljuk. (Vagy eleve lisztet használunk.)
Hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a Himalája sót és a fehérjeport, majd jól összekeverjük.
A tojásokat is beletesszük, és kb. két dl tejjel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a maradék tejet, egy löttyintésnyi olívaolajat és annyi ásványvizet öntünk hozzá, amitől az állaga palacsintatészta-szerű lesz (nem túl híg, inkább kicsit sűrű, de lehessen keverni).
10 percet pihentetjük, majd sütés előtt ismét adunk hozzá vizet, mert a zabpehelytől besűrűsödik.
Megsütjük mind a két oldalát, és ízlés szerint megtöltjük. (Akkor szoktam megfordítani, amikor a közepe feljön és már nem tapad a palacsintasütőhöz.) Díszítéshez holland kakaót olvasztottam kis vízzel és olívaolajjal. Jó étvágyat! :)