Hétvégi sütink, mennyei finom lett. Csokis lapok között nagyon finom gesztenyés krém. Ne hagyd ki, tényleg nagyon fincsi!

Hozzávalók

a lapokhoz:
12 dkg finomliszt
1 sütőpor
4 db tojás
15 dkg porcukor
10 dkg fehér csokoládé
12 dkg vaj
2 ek tortadara

A krémhez:
6 dl tej
2 csg tejszín ízű pudingpor
15 dkg cukor
25 dkg gesztenye massza
20 ml rumaroma
20 dkg vaj
1,5 dl Meggle cukrászhab

A mázhoz:
75 ml víz
5 ek kakaópor
10 dkg porcukor
10 dkg vaj
10 ml rumaroma
A tetejére:
1,5 dl habtejszín

Elkészítés:

A piskóta készítés: A tojásokat a cukorral 8-10 perc alatt elektromos habverővel habosra keverjük. A csokoládét és a vajat felolvasztjuk, majd azzal is tovább keverjük. A lisztet a sütőporral elvegyítjük és kisebb adagokban hozzá forgatjuk.

A tészta egy részébe bele keverjük a tortadarát. 23×34 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük. A tortadarás masszát szépen bele kanalazzuk, majd elsimítjuk.

Nagyon vékony réteg lesz, de sütés közben megnő, mint a képen is látható. A megmaradt csokis masszát elfelezzük és egyenként 1-1 lapot sütünk belőle. 180 fokra melegített sütőben 7-8 perc alatt kisült. A tészta lapokat kihűtjük.

Krém készítés:

A pudingporokat a cukorral, tejjel simára keverjük, felfőzzük, majd kihűtjük. A vajjal kihabosítjuk a gesztenye masszát, rumaromát hozzá keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük és a krémhez kisebb adagokban hozzá keverjük. A lapokat a krémmel betöltjük.
Csokimáz készítés:

A cukrot a kakaóporral, vízzel felforraljuk, még melegen a vajat is hozzá keverjük. Sűrűre főzzük rumaromával ízesítjük és a süteményt bevonjuk vele. A tejszínt kemény habbá verjük és habzsákba töltve kis habrózsákat nyomunk egy-egy kocka közepére. 4-5 órát pihentessük a süteményt hűtőben szeletelés előtt.

Jó étvágyat kívánok hozzá!