Csatlakozz hozzánk

Friss receptek

Hirdetés

Csokis gesztenyés krémes, ebből szívesen megennék most egy szeletkét!

Hétvégi sütink, mennyei finom lett. Csokis lapok között nagyon finom gesztenyés krém. Ne hagyd ki, tényleg nagyon fincsi!

Hozzávalók

a lapokhoz:
12 dkg finomliszt
1 sütőpor
4 db tojás
15 dkg porcukor
10 dkg fehér csokoládé
12 dkg vaj
2 ek tortadara

A krémhez:
6 dl tej
2 csg tejszín ízű pudingpor
15 dkg cukor
25 dkg gesztenye massza
20 ml rumaroma
20 dkg vaj
1,5 dl Meggle cukrászhab

A mázhoz:
75 ml víz
5 ek kakaópor
10 dkg porcukor
10 dkg vaj
10 ml rumaroma
A tetejére:
1,5 dl habtejszín

Elkészítés:

A piskóta készítés: A tojásokat a cukorral 8-10 perc alatt elektromos habverővel habosra keverjük. A csokoládét és a vajat felolvasztjuk, majd azzal is tovább keverjük. A lisztet a sütőporral elvegyítjük és kisebb adagokban hozzá forgatjuk.

A tészta egy részébe bele keverjük a tortadarát. 23×34 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük. A tortadarás masszát szépen bele kanalazzuk, majd elsimítjuk.

Nagyon vékony réteg lesz, de sütés közben megnő, mint a képen is látható. A megmaradt csokis masszát elfelezzük és egyenként 1-1 lapot sütünk belőle. 180 fokra melegített sütőben 7-8 perc alatt kisült. A tészta lapokat kihűtjük.

Krém készítés:

A pudingporokat a cukorral, tejjel simára keverjük, felfőzzük, majd kihűtjük. A vajjal kihabosítjuk a gesztenye masszát, rumaromát hozzá keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük és a krémhez kisebb adagokban hozzá keverjük. A lapokat a krémmel betöltjük.
Csokimáz készítés:

A cukrot a kakaóporral, vízzel felforraljuk, még melegen a vajat is hozzá keverjük. Sűrűre főzzük rumaromával ízesítjük és a süteményt bevonjuk vele. A tejszínt kemény habbá verjük és habzsákba töltve kis habrózsákat nyomunk egy-egy kocka közepére. 4-5 órát pihentessük a süteményt hűtőben szeletelés előtt.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Nincsenek megjegyzések