Csatlakozz hozzánk

Friss receptek

Hirdetés

Emese szelet, elképesztően ízletes, vendégvárónak is remek választás!

Ha nem tudod mit készíts, de valami édes finomságra vágysz, próbáld ki ezt a csodás receptet. Nagyon finom és nem is olyan bonyolult az elkészítése.

Hozzávalók

8 tojás sárgája
8 ek cukor
4 ek víz
3 ek olaj
1 sütőpor
7 ek lisztet

Krém:
3 dl tejből
3 ek étkezési keményítő
2 ek instant kávépor
2 ek nutella
20 dkg vajat
15 dkg porcukor

Elkészítés

A 8 tojás sárgáját habosra kavarunk 8 ek cukorral, hozzáadunk 4 ek vizet, 3 ek olajat, 1 sütőport és 7 ek lisztet. A keveréket tepsibe öntjük és egyenletesen megszórjuk kakaóval (kb 3 ek).

Elkészítjük a fehér piskótát: 8 tojás fehérjét kemény habbá verünk,hozzáadunk 8 ek cukrot, 3 ek vizet,  3 ek olajat 1 sütőport és 8 ek lisztet – ezt a keveréket a kakaósra kanalazzuk óvatosan hogy ne keveredjenek össze.

Krém: 3 dl tejből 3 ek étkezési keményítőből pépet főzünk még melegen belekavarunk 2 ek instant kávéport és 2 ek nutellát . A 20 dkg vajat 15 dkg porcukorral habosra kavarunk és hozzáadjuk a kihűlt kávés krémhez majd a süti tetejére kenjük, megszórjuk darált dióval vagy kókuszreszelékkel.  Én 160 fokon sütöttem, de természetesen a sütőtől is függ (tűpróbáig az a biztos ) és a krémet a kihűlt piskótára kenem rá.

Nincsenek megjegyzések