Képtelenség betelni vele! Ha valami finom és nagyon habos sütire vágysz, érdemes kipróbálnod, az íze egyszerűen káprázatos! Nálunk nagy kedvenc lett!

Hozzávalók

A piskótához:
egy 26 x 32 cm-es tepsihez:
6 tojás
2 dl cukor
csipet só
4 dl finomliszt
1/2 teáskanál szódabikarbóna
7 evőkanál Vénusz olaj olaj

A krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
2 csomag csokoládés pudingpor
30 dkg porcukor
1,2 l tej
2 csomag vaníliás cukor
30 dkg vaj

A tetejére:
4 dl habtejszín
csokidara

Elkészítés

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a sóval felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük. A tojássárgáját elkeverjük az olajjal, aztán hozzáadjuk a habhoz, és addig keverjük, amíg a habbal elkeveredik, ehhez kanalanként óvatosan adagoljuk a szódabikarbónás lisztet. A masszát a kivajazott és lisztezett tepsibe simítjuk, majd 180 fokos, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük /kb 20 perc/.

A vaníliás és a csokis pudingot is elkészítjük 6-6 dl tejjel. A vajat kikeverjük a kétféle cukorral jó habosra, majd felét hozzádolgozzuk a kihűlt vaníliás, a másik felét a kihűlt csokis pudinghoz. Ha a piskóta kihűlt, késsel kettévágjuk, és az alsó lapot megkenjük a csokis pudinggal, majd rátesszük a másik lapot, és ezt pedig a vaníliás pudinggal kenjük meg.