Kicsit előre hoztam a húsvétot, végül is mindjárt itt lesz 🙂 Ha még nem tudod milyen sütit készíts az ünnepre, érdemes elmentened ezt a receptet.

Hozzávalók


A piskótához
7 tojás
29 dkg cukor
21 dkg finomliszt
8 dkg pirított darált dió
8 evőkanál napraforgó olaj
1 teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só

A krémhez
9 tojás sárgája
10 evőkanál cukor
2 csomag vanília ízű pudingpor
1 evőkanál liszt
7 dl tej
3 csomag vaníliás cukor
15 dkg mascarpone sajt
3 dl Hulala tejszín /felverve/

A tetejére
ízlés szerinti díszítés

Elkészítés


A piskótához a tojások fehérjét felverjük a sóval, majd a cukrot hozzáadva kemény habbá verjük. Beletesszük a tojások sárgáját, az olajat és a szódabikarbónát, amivel szintén tovább verjük, de csak addig, amíg a tojássárga és az olaj teljesen elkeveredik a fehérjében. Végül kanállal óvatosan beleforgatjuk a diót, lisztet, hogy a hab ne törjön meg.

Kivajazott, lisztezett 26 cm-es tortaformába öntjük, elsimítjuk, és 180 °C-on, alsó-felső sütésen aranybarnára sütjük kb. 30 perc alatt, de ez sütőtől függ. Sütőpapírral bélelt tepsiben is süthetjük.

A tojássárgákat kikeverjük kézi habverővel a cukrokkal, liszttel és pudingporral egy kevés tejjel, a többi tejet feltesszük forrni. Amikor felforrt, beleöntjük a krémnek valókat és sűrűre felfőzzük, kihűtjük. Hozzáadjuk a mascarponét és a keményre vert tejszínt. A kihűlt piskótát 3 felé vágjuk, majd egyenletesen megkenjük a krémmel a lapokat. Annyi krémet hagyjunk, amivel a tetejét és az oldalát bevonjuk. A kész tortát ízlésünk szerint díszítsük fel. Az oldalát pirított darált dióval hintettem meg.

További receptek: