A finom édességekkel nem lehet betelni. Ha ebéd után ennél valami édeset, próbáld ki ezt a csodás receptet. nincs vele sok munka, de nagyon fincsi.

Hozzávalók

7-8 szikkadt kifli karikára vágva
1 liter tej
4 tojás
10 dkg cukor + 2 evőkanál a habhoz
15 dkg darált mák
1 cs. vaníliás cukor
1 teáskanál őrölt szegfűszeg
3 evőkanál méz
magozott meggybefőtt

Elkészítés

A tojások sárgáját habosra keverjük 5 dkg cukorral és a vaníliás cukorral. A tejet melegítjük, állandó keverés mellett beletesszük a cukros tojássárgát, rövid ideig összefőzzük, forralni nem szabad. Ráöntjük a kiflire, pár percig állni hagyjuk, majd összekeverjük a maradék cukorral, mákkal, szegfűszeggel.

Vajjal kikent, nagyobb jénai tálba tesszük a kifli felét, rátesszük a meggyet és betakarjuk a többi kiflivel, a mézet rácsurgatjuk. 190 fokos sütőben 15 percig sütjük.

A tojásfehérjéket 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, rásimítjuk a kiflikre és további 10 percig sütjük.

Jó étvágyat!