A kókuszos sütik kedvelői rajonganak érte. Ha valami krémes és finom sütire vágysz, érdemes kipróbálnod, mert egyszerűen megunhatatlan.
Tészta:
6 tojásfehérje,
só,
20 dkg cukor,
10 dkg liszt,
10 dkg kókusz
Krém:
6 tojássárgája,
1 vaníliás puding,
4 dl tej,
25 dkg porcukor,
25 dkg ráma margarin
Elkészítés
A tojások fehérjét csipet sóval habbá verjük, majd beletesszük a többi hozzávalót. Jól összekeverjük, majd 170 fokon kb. 30 percig sütjük 23 x 30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben. ( Túl sokáig nem szabad, nehogy megkeményedjen. Ha enyhén barna a tészta teteje, akkor már jó.)
Krém: 6 tojássárgája, 1 vaníliás puding, 4 dl tej, 25 dkg porcukor, 25 dkg ráma maragarin
A tojások sárgáját a cukor felével és a pudingporral összekeverjük, majd apránként hozzáöntjük a tejet. Sűrű krémmé főzzük. Kikeverjük a ráma margarint a maradék cukorral és a kihűlt krémhez keverjük.
További receptek:
- Mákos krémes, remekül mutat és el sem lehet mondani, milyen nagyon finom!
- Kedveskéim ma farsangi fánkot sütöttem: Isteni finom lett!
- Húsvétos torta, ilyen édes krémes finomsággal készülünk az ünnepre!
- Házi Raffaelló golyó, nagyon olcsó és finom édesség, ráadásul remekül is mutat!
- Tejszínes meggytorta, első kóstolásra mindenkit lenyűgözött!
0 Megjegyzések