Nagyon finom sütemény, az egyik kedvencem 

Hozzávalók / 5 adag

Piskótához
6 db tojás
6 ek xilit
6 ek finomliszt
1 kávéskanál szódabikarbóna

Krémhez
2 db tojás
2 ek finomliszt
20 dkg xilit
1 dl laktózmentes tej
2 citromból nyert citromhéj
1 citromból nyert citromlé
15 dkg laktózmentes vaj

Díszítés
5 dkg Bio kókuszreszelék

Elkészítés

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, majd a tojássárgákat kikeverjük az eritrirrel/xilittel. Az átszitált lisztes-szódabikarbónás keveréket apránként hozzáadjuk. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a masszába. A piskótát kb. 20 perc alatt készre sütjük, feltekerjük, és hagyjuk kihűlni. A feltekerésnél egy nedves konyharuhára borítjuk a piskótát, és határozott mozdulattal feltekerjük.
Addig a krémhez a tojásokat a liszttel, eritrittel/xilittel és a laktózmentes tejjel kikeverjük.
A tojásos keveréket közepes lángon folyamatos kevergetés mellett sűrű krémmé főzzük.
Ha a krém kihűlt, belereszeljük a citrom héját, és hozzáadjuk a kifacsart levét (63 g citromban 1 g fruktóz van). Végül a laktózmentes margarinnal/vajjal habosra verjük a krémet.
Miután kihűlt, megkenjük a piskótát, feltekerjük, és kívülről is bevonjuk a krémmel, kókuszreszelékkel díszítjük.
Tálalásig hűtőben dermesztjük.