A megsült karajt a fokhagymával és házi savanyú almapaprikával tálaljuk. Vagy kínálunk hozzá ketchupot.
Hozzávalók / 4 adag
1 kg csontos sertéskaraj
2 teáskanál só
2 kávéskanál bors
2 kávéskanál flekken fűszerkeverék (sertéssült fűszerkeverék)
8 gerezd fokhagyma
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A karajt bepácoljuk sóval, borssal, fűszerkeverékkel. Veszünk egy nejlonzacskót, beletesszük a húsokat, meglocsoljuk olajjal, összerázzuk.
Legalább 2 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Egy felforrósított elektromos grill lapot megkenünk olajjal, és szép piros-ropogósra sütjük a húst és a fokhagymákat.
Ha megsült, rövid ideig pihentetjük a húst ,mert így szaftosabb lesz.
0 Megjegyzések