Ezeket a falatkákat bármelyik kerti partin, vagy baráti/családi nyári összejövetelen imádni fogják!

Hozzávalók / 6 adag

1 csomag leveles tészta (nyújtott)
1 db tojás
1 közepes db cukkini
20 db szárított paradicsom
10 dkg kecskesajt
10 dkg serrano sonka (kb. 5 szelet)
1 kávéskanál fűszersó (ízlés szerint)
1 teáskanál olívaolaj (ízlés szerint)
1 csokor petrezselyem (díszítéshez)

Elkészítés

A leveles tésztát normál méretű pogácsaformával kiszaggatjuk, és a sütőpapírral együtt tepsire tesszük. A korongokat megkenjük a felvert tojással, enyhén megsózzuk, és 200 °C fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük
Amíg sül, a cukkinit megmossuk, ujjnyi vastagra felkarikázzuk, picit megkenjük az olajjal, rászórjuk a fűszersót, és kontakt grillben megsütjük. Tipp: ne grillezzük túl puhára, akkor igazán finom, ha még roppanós marad a cukkini
Ha ezzel is megvagyunk, a levelestészta-korongokra halmozzuk a hozzávalókat: grillezett cukkini, 1/4 serrano sonka szelet, 1-1 db szárított paradicsom, kecskesajt és végül a petrezselyemlevél.
Tipp: érdemes fogpiszkálóval rögzíteni, így szépen egyben marad és könnyebb is kiszedni. Tálalás előtt érdemes még így egyben is betolni a sütőbe pár percre, frissen, melegen fogyasszuk