Fűszeres, karib stílusú csirkecombok.

Hozzávalók / 4 adag

A csirkéhez
1 db fahéjrúd
1 ek szegfűbors
2 tk bors
2 teáskanál szegfűszeg
2 ek barna cukor
1 ek kakukkfű
1 teáskanál cayenne bors
0.5 lime-ból nyert limelé
2 gerezd fokhagyma
1 dl olívaolaj
4 db csirkecomb
só ízlés szerint

A körethez
300 g rizs
1.5 tk só
400 g vörösbab
0.5 db ananász
1 csokor koriander
6 dl víz

Elkészítés

A csirkéhez
A fűszereket mozsárban vagy kávédarálóval finomra őröljük. Hozzáadjuk a lime levét, belereszeljük a fokhagymát, és elkeverjük az olívaolajjal.
A csirkecombokat alaposan besózzuk, majd bedörzsöljük a fűszeres páccal. Legalább egy órát hagyjuk a hűtőben állni.
185 fokra előmelegített sütőbe tesszük a combokat, és 40-45 perc alatt aranybarnára pirítjuk.

A körethez
Közben a körethez a rizst bő, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd elkeverjük a lecsepegtetett babbal, a feldarabolt ananásszal, valamint a korianderrel.