Egyik vasárnapi ebédünk volt.

Hozzávalók / 4 adag

Hús+zöldségek:
70 dkg csirkeszárny
70 dkg burgonya
só ízlés szerint
20 dkg mexikói keverék
1 ek szárnyas fűszerkeverék
1 ek sertészsír
1 ek napraforgó olaj

Pác:
2 ek olívaolaj
2 ek ketchup
1 csipet cukor
1 késhegynyi fekete bors

Elkészítés

A krumplit meghámozzuk, megmossuk. Kisebb kockákra vágjuk. A tepsit zsírral kikenjük. Rátesszük a megsózott krumplit.
A csirkeszárnyat megtisztítjuk, szárnyvégeket levágjuk, majd megmossuk. A fűszerkeverékkel bedörzsöljük.
Rátesszük a krumplira, alufóliával betakarjuk, és kb. 50 percig 210 fokon sütjük.
Közben a krumplit megmozgatjuk, és a szárnyakat is megfordítjuk. A zöldségkeveréket az étolajon megpároljuk. A krumpli és a szárny közé tesszük.
A páchoz valókat elkeverjük, a szárnyakat bekenjük, és további 10 percig sütjük fólia nélkül. Jó étvágyat kívánok hozzá!