Finom, könnyű étel, a nyár egyik legizgalmasabb gyümölcsével. Azoknak ajánlom akik szeretik a gyümölccsel kombinált húsokat és a kevésbé markáns ízeket.

Hozzávalók / 4 adag

50 dkg csirkemell filé
6 dkg vaj
80 dkg sárgadinnye
3 ek főzőtejszín
1 bögre rizs (nagy)
4 csipet fekete bors
só ízlés szerint
4 dl víz (a rizs főzéséhez)

Elkészítés

2 dkg vajon üvegesre pirítjuk a rizst. Azután sózzuk, és felöntjük másfélszeres mennyiségű forró vízzel. Forraljuk egy kevéske ideig, majd kikapcsolva alatta a lángot félretesszük, hogy bedagadjon.
A húst szeletekre vágjuk, sózzuk. Egy méretes tepsibe vagy tűzállótálba teszünk szeletenként egy evőkanál vizet és 2 dkg vajat. Belefektetjük a hússzeleteket, és a tetejükre egy-egy csipet borsot teszünk. Alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőben megsütjük.
A sárgadinnyét felkockázzuk, és 2 dkg vajon sütjük-pároljuk. Amikor puha, villával pépesre törjük. Ezután belekeverjük a tejszínt és sózzuk.
Melegen merjük tányérokra, és kínáljuk.