Akár meggyel vagy szilvával is elkészíthető.

Hozzávalók / 4 adag

Tésztához:
60 dkg finomliszt
25 dkg margarin
3 dl tejföl
4 db tojássárgája
5 dkg friss élesztő
1 ek cukor

Krémhez:
75 dkg tehéntúró
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csapott ek finomliszt
1 citromból nyert citromhéj
4 db tojásfehérje
60 dkg cseresznye

Elkészítés

Tésztához:
A tészta alapanyagait összedolgozzuk, és fél órát pihentetjük.
A tésztát kettévesszük.
Lisztezett felületen zsírral vagy olajjal kikent közepes tepsibe nyújtjuk a tészta egyik felét, rásimítjuk a krémet, megszórjuk kimagozott cseresznyével, befedjük a tészta másik felével.
Előmelegített sütőben készre sütjük.

Krémhez:
A krém összetevőit összekeverjük, kivéve a tojásfehérjét és a cseresznyét.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a krémhez keverjük.