Gyors padlizsános köret húsok mellé, de akár önmagában, rizzsel is kiváló.

Hozzávalók / 4 adag

3 ek napraforgó olaj
chili ízlés szerint
2 gerezd fokhagyma
2 db padlizsán
1 csipet só
szecsuáni bors ízlés szerint
1 ek cukor
1 ek méz
2 ek szójaszósz
0.5 ek rizsecet
1 evőkanál étkezési keményítő
1 dl víz
10 dkg mungóbabcsíra
1 csokor koriander

Elkészítés

Az olajat felhevítjük a wokban, majd rádobjuk az apróra vágott chilit és fokhagymát.
Átpirítjuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott padlizsánt és egy csipet sót.
Nagy lángon addig pirítjuk, amíg kicsit oda nem kap. Ekkor hozzáadjuk a cukrot, és ha már elolvadt, és kissé karamellizálódott, hozzáadjuk a mézet, a szójaszószt és az ecetet.
A keményítőt egy külön tálban elkeverjük a vízzel, majd a padlizsánokra öntjük.
Ha besűrűsödött, el is zárjuk alatta a lángot. Hozzákeverjük a csírát, és friss korianderrel megszórva tálaljuk.