Hozzávalók

1 fej vöröshagyma
4 dkg vaj
2 dl tejszín
1 kh egész fekete bors
1 evőkanál fehérbor
8 dl húsleves (szűrt leveskockából is jó)
50 dkg brokkoli

Leírás

A brokkolit megtisztítjuk, majd a szárát körömnyi darabokra vágjuk. Virágját kisebb rózsáira bontjuk, leveleit fölaprítjuk és együtt, a levesbe szórjuk. A hagymát megtisztítjuk, megreszeljük és az olvasztott vajon megfuttatjuk. A brokkolis levest ráöntjük, nagy lángon fölforraljuk, majd lefedve, kis lángon, kb. 20 perc alatt, puhára főzzük. Kissé hűlni hagyjuk, végül turmixoljuk, vagy merülőmixerrel pépesítjük. A tejszínnel és a borral ízesítjük, megborsozzuk, majd a szerecsendióval fűszerezzük. Ha kell, utánasózzuk és újra a tűzre téve, fölforraljuk.